+358 40 77 24 517 [email protected]

Kotitalousvähennys

04.05.2021 | 4 Kommentit

Tänään on yksi niistä päivistä, kun tulee jättää tarkastettu veroilmoitus. Nykyisin sen voi tehdä nopeasti verkossa. Jos veroilmoituksessa ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos olet teettänyt verovuoden aikana töitä, joista on mahdollisuus saada kotitalousvähennys löydät vero.fi sivustolta listan töistä, jotka tällä hetkellä hyväksytään kotitalousvähennyksen piiriin. Ammattijärjestäjän työ on yksi niistä töitä, jotka on hyväksytty kotitalousvähennyksen piiriin, verottajan sivuilla työ on määritelty seuraavasti Ammattijärjestäjä on järjestämisen ammattilainen, joka yhdessä asiakkaan kanssa luo systemaattisesti ja loogisesti järjestystä ja tilaa. Ammattijärjestäjä auttaa asiakasta luopumaan turhasta tavarasta ja järjestämään jäljelle jääneet tärkeät esineet ja paperit.

OMA PERSONAL TRAINER

Kaikki tietävät mikä on pt (personal trainer), mutta vain harva tietää mikä on ammattijärjestäjä. Moni palkkaa avukseen pt:n, mutta ei valitettavasti saa kotitalousvähennystä, toki paljon muuta, hyvää kuntoa, iloa ja hyvinvointia. Minulla on myös ollut oma pt useita kertoja. Pt:n kanssa vietetty yhteinen aika on aina ollut aivan ihanaa ja voimaannuttavaa. Mutta kun ”piiskuriaika” on päättynyt, pyhistä lupauksista huolimatta minusta ei ole tullut aktiivista kuntosali kuluttajaa eikä terveellistä ruokaa syövää sutjakkaa liikkujaa.

Luojan kiitos, minulla on karvainen pt Vili, joka vie minut ulos monta kertaa päivässä. Vili vahtii syömistäni. Joka kerta kun menen jääkaapille tai rapisuttelen suklaapapereita, hän on välittömästi vieressäni ja katsoo minua pitkään. Salaa yritän harrastaa paheitani. Olen silti elämääni tyytyväinen ja toivon itselleni paljon terveitä päiviä, vaikka salille en ole päässyt. Monta yrittäjää olen tukenut ennen koronaa, hyvä minä.

VILI PT

MITÄ AMMATTIJÄRJESTÄJÄ TEKEE?

Kodin tulee olla turvallinen paikka, jossa voimme rentoutua, valmistaa ruokaa, tehdä työtä, harrastaa, hoivata ja tehdä jokapäiväisiä kodin askareita. Ei täydellinen, mutta toimiva, energinen koti. Kovin nuori ammattikuntamme ei syntynyt täydellisyyden tavoitteesta, vaan tarpeesta auttaa ihmisiä silloin, kun tavaramäärät ovat liian suuret säilytystiloihin verrattuna tai tavaramäärät ovat asukkaille terveysriski tai ihminen kokee, että projekti on niin iso, että sen aloittaminen tuntuu liian ylivoimaiselta yksin tai haluat ammattilaisen avuksi muuttoon tai asunnon myyntitilanteeseen. Eli lukematon määrä tilanteita, joissa ammattilaisen apu on tarpeen.

Mitä jos palkkaisit tilan pt:n, joka kannustaa, ohjaa, tukee, tekee, antaa vinkkejä ja luo uskoa, että tästäkin selvitään. Itse työskentelen ammattijärjestäjänä Uudellamaalla, mutta matkat Lahteen ja Haminaan taittuvat nopeasti. Miksi juuri nämä paikkakunnat ovat minulle mieluisat? Koska osa läheisistäni ja ystävistä asuvat siellä ja minun on mahdollisuus tavata heitä työmatkoillani. Kotikaupunkiin Kajaaniin matkaan myös kesällä, eli jos olet siellä avun tarpeessa, ota yhteyttä. Suomen ammattijärjestäjät ry sivulta löydät koko Suomen kattavan koulutettujen ammattijärjestäjien yhteystiedot.

RAKASTATKO KIRJOJA?

Usein luullaan, että ammattijärjestäjä tulee ja tekee mitä haluaa. Jos rakastat kirjoja, ei ammattijärjestäjä raivaa niitä pois. Minäkin pidän kirjoista. Lapsena minulla oli haave ryhtyä kirjailijaksi, mutta se jäi vain yhteen kokeiluun. Posti toi kunniakirjan. Mutta koska kotini on aika pieni, eikä minulla ole tilaa kirjoille, olen itse ratkaissut asian niin, että olen säilyttänyt vain muutaman itselleni tosi tärkeän kirjan ja muut olen laittanut kiertoon.

Entisellä työpaikalla meillä oli hylly, johon kukin sai tuoda lukemansa kirjat. Niitä sai vapaasti lainata. Tiedän yhden taloyhtiön, jossa on ihana “juttutupa”, johon voi myös viedä kotoa poistettuja kirjoja. Jos sinulla on paljon kirjoja ja niille on hyvät säilytystilat, pidä kirjat. Mutta jos kirjat valtaavat perheen ruokapöydän, sohvan, lattian, luovu osasta. Kirjan ostamisen sijaan voi lainata kirjoja tai kuunnella äänikirjoja vaikka koiralenkillä.

Tavaran karsiminen ja läpikäyminen on kaverin kanssa kivaa ja työ joutuu huomattavasti nopeammin kuin, että sitä tekee yksin. Jos kaipaat apua kodin järjestämiseen, raivaamiseen, karsimiseen, niin ota yhteyttä. Yhdessä päätetään miten edetään ja mitä tehdään. Kun  maksun aika koittaa, muista että työpalkkio on kotitalousvähennyksen alaista, katso lisää Usein kysytyt kysymykset Edellisessä blogissani Menetys on epäreilua kirjoitin menettämisestä.. Valitettavasti kuolinpesä ei voi käyttää kotitalousvähennystä. Verottaja hyväksyy vähennyksen silloin, jos työ on aloitettu tai tilattu ennen kuolemaa, lisää aiheesta kuolinpesän kotitalousvähennys 

Olen jo kertaalleen käynyt läpi omat talvivaatteen, pessyt, tuulettanut ja pakannut kesäsäilöön, mutta kuten vanha sanonta kuuluu, kevät keikkuen tulevi, osa talvivaatteista on kyllä pitänyt ottaa uudelleen esille. Iloa elämäänne, kesä tulee kyllä

4 Kommentit

 1. Arja

  ❤️👍

  Vastaa
  • Tarja

   Kiitos Arja, ihanaa kun jaat tarinaani. Teidän talossa on upea yhteisö ja mahtavat emäntä ja isäntä. ❤

   Vastaa
 2. Joanna Dunstan

  Everything is very open with a clear description of the challenges.

  It was really informative.
  Your site is very helpful.
  Thank you for sharing!

  Vastaa
  • Tarja

   Thank you!

   Vastaa

Trackbacks/Pingbacks-linkit

 1. MISSÄ ON IKKUNAN AVAAJA? - VilliKoti™ - […] otti päähän minuakin. Mitä ammattijärjestäjä tekee? Karsii yhdessä asiakkaan kanssa tarpeettomat tavarat pois, järjestelee jäljellä olevat […]
 2. 5 VINKKIÄ, JOTKA TEKEVÄT RAIVAAMISESTA HELPOMPAA - VilliKoti™ - […] on esimerkkihintoja ja ammattijärjestäjän työ on hyväksytty kotitalousvähennyksen […]

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *