+358 40 77 24 517 [email protected]

Kotitalousvähennys

04.05.2021 | 4 Kommentit

Kyllä, ammattijärjestäjän työstä saat kotitalousvähennyksen.

Tänään on yksi niistä päivistä, kun tulee jättää tarkastettu veroilmoitus. Nykyisin sen voi tehdä nopeasti verkossa. Jos veroilmoituksessa ei ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos olet teettänyt verovuoden aikana töitä, joista on mahdollisuus saada kotitalousvähennys löydät vero.fi sivustolta listan töistä, jotka tällä hetkellä hyväksytään kotitalousvähennyksen piiriin. Muista hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennykset. Ammattijärjestäjän työ on yksi niistä töitä, jotka on hyväksytty kotitalousvähennyksen piiriin.

Verottajan sivuilla työ on määritelty seuraavasti Ammattijärjestäjä on järjestämisen ammattilainen, joka yhdessä asiakkaan kanssa luo systemaattisesti ja loogisesti järjestystä ja tilaa. Ammattijärjestäjä auttaa asiakasta luopumaan turhasta tavarasta ja järjestämään jäljelle jääneet tärkeät esineet ja paperit.

OMA PERSONAL TRAINER

Kaikki tietävät mikä on pt (personal trainer), mutta vain harva tietää mikä on ammattijärjestäjä. Moni palkkaa avukseen pt:n, mutta ei valitettavasti saa kotitalousvähennystä, toki paljon muuta, hyvää kuntoa, iloa ja hyvinvointia. Minulla on myös ollut oma pt useita kertoja. Pt:n kanssa vietetty yhteinen aika on aina ollut aivan ihanaa ja voimaannuttavaa. Mutta kun ”piiskuriaika” on päättynyt, pyhistä lupauksista huolimatta minusta ei ole tullut aktiivista kuntosali kuluttajaa eikä terveellistä ruokaa syövää sutjakkaa liikkujaa.

Luojan kiitos, minulla on karvainen pt Vili, joka vie minut ulos monta kertaa päivässä. Vili vahtii syömistäni. Joka kerta kun menen jääkaapille tai rapisuttelen suklaapapereita, hän on välittömästi vieressäni ja katsoo minua pitkään. Salaa yritän harrastaa paheitani. Olen silti elämääni tyytyväinen ja toivon itselleni paljon terveitä päiviä, vaikka salille en ole päässyt. Monta yrittäjää olen tukenut ennen koronaa, hyvä minä.

MITÄ AMMATTIJÄRJESTÄJÄ TEKEE?

Kodin tulee olla turvallinen paikka, jossa voimme rentoutua, valmistaa ruokaa, tehdä työtä, harrastaa, hoivata ja tehdä jokapäiväisiä kodin askareita. Ei täydellinen, mutta toimiva, energinen koti.

Kovin nuori ammattijärjestäjien ammattikunta ei syntynyt täydellisyyden tavoitteesta, vaan tarpeesta auttaa ihmisiä silloin, kun tavaramäärät ovat liian suuret säilytystiloihin verrattuna tai tavaramäärät ovat terveysriski. Jos tavarapaljous ahdistaa sinua ja aloittaminen tuntuu liian ylivoimaiselta yksin, ammattijärjestäjä on silloin hyvä apuri. Lisäkäsiparit voivat tulla tarpeeseen myös monessa muussakin tilanteessa. Esimerkiksi jos olet muuttamassa ja tarvitset pakkausapua tai tavaroiden purkuapua.

Kesämökit ovat useimmiten paikkoja, johon kerääntyy vuosien varrella tarpeetonta tavaraa. Näissäkin tiloissa ammattijärjestäjän apu voi olla tarpeen.

Järjestelytyön tavoitteena on luoda toimivampi ja terveellinen elinympäristö ja tavaramäärän vähentäminen. Tavarasta luopuminen ei ole helppoa, mutta ammattilaisen kanssa se onnistuu sinulta paremmin kuin yksin.

Mistä löydän paikkakuntani ammattijärjestäjän?

Jos päätät palkata ammattijärjestäjän, alueellasi toimivat Ammattijärjestäjät löydät Suomen Ammattijärjestäjät ry sivulta. Ammattijärjestäjä on tilan PT, joka kannustaa, ohjaa, tukee, tekee, antaa vinkkejä ja luo uskoa, että tästä selvitään. Itse työskentelen ammattijärjestäjänä Uudellamaalla, mutta matkat Lahteen ja Haminaan taittuvat nopeasti. Miksi juuri nämä paikkakunnat ovat minulle mieluisat? Koska osa läheisistäni ja ystävistä asuvat siellä ja minun on mahdollisuus tavata heitä työmatkoillani. Kotikaupunkiin Kajaaniin matkaan myös kesällä, eli jos olet siellä avun tarpeessa, ota yhteyttä. Suomen ammattijärjestäjät ry sivulta löydät koko Suomen kattavan koulutettujen ammattijärjestäjien yhteystiedot.

RAKASTATKO KIRJOJA?

Usein luullaan, että ammattijärjestäjä tulee ja tekee mitä haluaa. Jos rakastat kirjoja, ei ammattijärjestäjä raivaa niitä pois. Koska kotini on pieni, olen itse ratkaissut kirjojen säilyttämisen siten, että olen säilyttänyt vain muutaman itselleni tosi tärkeän kirjan ja muut olen laittanut kiertoon.

Entisellä työpaikalla meillä oli hylly, johon kukin sai tuoda lukemansa kirjat. Niitä sai vapaasti lainata. Tiedän yhden taloyhtiön, jossa on ihana “juttutupa”, johon voi myös viedä kotoa poistettuja kirjoja. Jos sinulla on paljon kirjoja ja niille on hyvät säilytystilat, pidä kirjat. Mutta jos kirjat valtaavat ruokapöydän, sohvan, lattian, luovu osasta. Kirjan ostamisen sijaan voit lainata kirjoja tai kuunnella äänikirjoja vaikka koiralenkillä.

Kirjoja voi antaa lahjaksi tai viedä kierrätyskeskukseen. Jos kirjahyllyssäsi on kirjoja, joita ei huolita mihinkään, poista kannet sekajätteeseen ja loput voit laittaa paperinkierrätykseen

Kirjakaappi / astiakaappi

Käytä hyväksesi kotitalousvähennys

Tavaran karsiminen ja läpikäyminen on kaverin kanssa kivaa ja työ joutuu huomattavasti nopeammin kuin, että sitä tekee yksin. Jos kaipaat apua kodin järjestämiseen, raivaamiseen, karsimiseen, niin ota yhteyttä. Yhdessä päätetään miten edetään ja mitä tehdään. Kun  maksun aika koittaa, muista että työpalkkio on kotitalousvähennyksen alaista, katso lisää Usein kysytyt kysymykset

Edellisessä blogissani Menetys on epäreilua kirjoitin menettämisestä.. Valitettavasti kuolinpesä ei voi käyttää kotitalousvähennystä. Verottaja hyväksyy vähennyksen silloin, jos työ on aloitettu tai tilattu ennen kuolemaa, lisää aiheesta kuolinpesän kotitalousvähennys 

Olen jo kertaalleen käynyt läpi omat talvivaatteen, pessyt, tuulettanut ja pakannut kesäsäilöön, mutta kuten vanha sanonta kuuluu, kevät keikkuen tulevi, osa talvivaatteista on kyllä pitänyt ottaa uudelleen esille. Iloa elämäänne, kesä tulee kyllä.

Iloa elämääsi

4 Kommentit

 1. Arja

  ❤️?

  Vastaa
  • Tarja

   Kiitos Arja, ihanaa kun jaat tarinaani. Teidän talossa on upea yhteisö ja mahtavat emäntä ja isäntä. ❤

   Vastaa
 2. Joanna Dunstan

  Everything is very open with a clear description of the challenges.

  It was really informative.
  Your site is very helpful.
  Thank you for sharing!

  Vastaa
  • Tarja

   Thank you!

   Vastaa

Trackbacks/Pingbacks-linkit

 1. MISSÄ ON IKKUNAN AVAAJA? - VilliKoti™ - […] otti päähän minuakin. Mitä ammattijärjestäjä tekee? Karsii yhdessä asiakkaan kanssa tarpeettomat tavarat pois, järjestelee jäljellä olevat […]
 2. 5 VINKKIÄ, JOTKA TEKEVÄT RAIVAAMISESTA HELPOMPAA - VilliKoti™ - […] on esimerkkihintoja ja ammattijärjestäjän työ on hyväksytty kotitalousvähennyksen […]

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *