+358 40 77 24 517 [email protected]

MISSÄ ON IKKUNAN AVAAJA?

19.06.2021 | 3 Kommentit

Lauantai aamuna varhain sain asiakkaalta WhatsApp viestin: ”En pääse pesemään ikkunoita, en löydä sitä hiton ikkunan avaajaa!! Sanoin miehelle, että on ollut AINA ikkunassa kiinni, ettei se katoa!!! Mies sanoi, että se on siellä eteisen lipastossa.”

Aivoni kävivät tuhatta ja sataa. Olin ollut muutama viikko sitten järjestelykeikalla asiakkaan luona. Olimme käyneet mm. läpi eteisen ison lipaston, joka oli syönyt sisäänsä uskottamattoman määrän tavaraa. Mietin kuumeisesti mihin olimme/olin laittanut niin tärkeän ja niin pienen esineen.

Minä kyllä muistan missä itse säilytän avaaja. Se on aina ruokailuvälinelaatikon takana olevassa korissa. Minusta luonnollinen säilytyspaikka ja jopa poikanikin säilyttää samanlaisessa paikassa ikkunan avaajaa. Sydän pamppailen soitin asiakkaalle, joka oli turhautunut, hikinen ja kiukkuinen.

Mahdoinko edes pahoitella aikaansaannostani, kun aloin kyselee, oliko hän tarkistanut lusikkalaatikon, lipaston, työkalupakin ja siivouskomeron. Hän oli käynyt jo kaikki läpi ja uskon, että kiukku sen kun koveni. Yritin muistaa ja muistaa mihin asiakkaan kotona avaaja oli jemmattu. Kysyin vielä, että oliko hän tarkistanut keittiön ikkunan vieressä olevan yläkaapin. Näin sieluni silmin puolillaan olevan kaapin, jossa oli mm. kaunis puukotelo.

Ehdotin myös vaihtoehtoa B: jos hän kävisi lainaamassa avaajan naapurista. Tämä ei ollut asiakkaan mielestä hyvä vaihtoehto. Puhelu päättyi.

Kyllä otti päähän minuakin.

Mitä ammattijärjestäjä tekee?

Karsii yhdessä asiakkaan kanssa tarpeettomat tavarat pois, järjestelee jäljellä olevat järkevästi niin, että ne jatkossa LÖYTYVÄT HELPOSTI. Ammattijärjestäjä ei hukkaa asiakkaiden tavaroita?

Ikkunanavaajaa käytetään ehkä 1-3 kertaa vuodessa. Tavara ei ole jatkuvassa käytössä, mutta silloin kun sitä käytetään, avaaja on löydyttävä.  Muutoin ikkunanpesu jää tekemättä. Siis Mitä tästä opin? Jatkossa tärkeistä tavaroista teen listan asiakkaalle, mihin olemme ne säilöneet. Tietysti vain silloin, jos tavaroilla ei ole ennestään järkevä paikka missä niitä säilytetään.

LÖYTYIKÖ AVAAJA?

Viesti asiakkaalta: ”Löytyi! Mikron yläpuolella olevasta kaapista lääkkeiden (?!) seasta, naisen logiikkaa, tärkeät tavarat samassa paikassa.” Siis sama kaappi, jonka pyysin tarkistamaan.

Voi Tarja, mitä menit tekemään? Sinä tuleva asiakkaani, mieti hetki, uskallatko pyytää minua kotiisi. ?

Asiakkaan yhteydenotosta innostuneena, minäkin aloin pesemään ikkunoita. Ja avaaja, se oli juuri siellä mihin olin sen laittanut, ruokailuvälinelaatikon taakse.

3 Kommentit

 1. Arja

  Ystävälläni juuri samanlainen tilanne, kun ikkunanpesijä tuli
  Löytyihän avain viimein saunan ikkulaudalta hmm miksiköhän siellä Ei kukaan tiennyt Et nöin se käy itse kullakin

  Vastaa
 2. Anne Kangasniemi

  Ruokailuvälinelaatikossa myös minulla ollut aina. En ihan tiedä miksi säilytän sitä siellä mutta löytyy aina ?

  Vastaa
  • Tarja

   Hei Anne, juuri näin ?. Avaajan säilytyspaikka voi olla missä tahansa, kunhan se on aina sama ja kaikki perheessä sen tietävät. Olen itse luokitellut sen ns. pikkutavaraksi, joita kertyy ruokailuvälinelaatikkoon.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *