+358 40 77 24 517 [email protected]

muutoskohteena eteinen

11.03.2021 | 4 Kommentit

Sain kutsun viisihenkisen perheen omakotitaloon. Perheen vanhin poika oli jo muuttanut pois kotoa ja häneltä vapautunut huone oli muutettu vierashuoneeksi. Lasten äiti kertoi minulle, että jotain talossa tarvitsisi tehdä, mutta hän ei oikein itse tiennyt mitä.

Ensimmäisenä kiinnitin huomiota talon eteiseen, joka kaipasi muutosta. Eteisestä lähti kapea käytävä, jonka varrella oli käynti kolmeen makuuhuoneeseen ja saunatilaan. Käytävätilaan oli joskus aikaa sitten tuotu kirjahylly, joka oli aika massiivinen. Päätimme tyhjentää kirjahyllyn, siirtää se vierashuoneeseen ja tuoda tilalle toisesta lastenhuoneesta pieni lipasto. Kirjahyllyssä oli kirjojen lisäksi perheen isän yrityspapereita useammalta vuodelta.

Oli ilahduttavaa huomata miten projektiin tarttui koko perhe, kiitos siitä heille. Lapset saivat tehtäväksi käydä läpi omat kirjansa ja päättää mitkä niistä jäävät ja mitkä poistetaan. Välillä kannustimme perheen äidin kanssa lapsia kirjojen läpikäymisessä. Lapset unohtuivat lukemaan ja selaamaan kirjoja ja tehtävä unohtui. Tämän on aivan luonnollista, näin käy meille kaikille.

Luopuminen ei ole aina niin helppoa. Kaikki kirjat käytiin läpi, osa niistä vietiin kirjastoon, jossa on kiertoon tarkoitettu kirjalaatikko, osa lahjoitettiin ja loput säilytettiin. Perheen isä kävi läpi omat paperinsa ja valtaosa niistä meni tuhottaviin. Isän keräämät autojen pienoismallit saivat jäädä lasihyllylle. 

Järjestämisen jäljiltä tavaraa lähti kiertoon neljä laatikollista ja toisesta lastenhuoneesta tyhjentynyt ylimääräinen kaappi. Tästä pienestä muutoksesta lähti liikkeelle koko talon mittainen järjestely perheen omin voimin. Kesällä työ jatkuu autotallissa ja varastorakennuksessa. Oli ihanaa olla mukana ja nähdä mikä muutos tapahtui lyhyellä aikaa ja miten kiitollinen perhe oli avustani. 

Jos sinua mietityttää kotisi järjestys, ota yhteyttä.

ETEINEN ENNEN

ETEINEN JÄLKEEN

4 Kommentit

 1. Raija Turunen

  Jopa tuli erinäköinen eteinen. Menestystä Tarja sinulle uudella urallasi. Jokainen perhe tarvitsee apuasi.

  Vastaa
  • Tarja

   Kiitos Raija! Ihanaa kevättä teille.

   Vastaa
 2. Arja

  Hienoa muutosta ja ihanasti sait koko perheen mukaan, sillätavalla tulee parasta jälkeä Hyvä Tarja

  Vastaa
  • Tarja

   Paras palkinto, kun koko perhe lähtee mukaan talkoisiin. Oli tilanne mikä tahansa, lopputulos on aina alkutilannetta parempi ❤

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *