+358 40 77 24 517 [email protected]

tunnetko sinä tilan energian?

11.03.2021 | 0 Kommenttia

Mikä ihmeen tilan energia? Eihän sellaista ole vai onko? Oletko tuntenut joskus, että on kiva mennä johonkin paikkaan aina uudestaan. Siellä on hyvä henki. Voihan se johtua siellä olevista ihmisistä, jotka huomioivat sinut ja juttelevat sinulle. Työpaikoilla peräänkuulutetaan hyvää työilmapiiriä. Tässä korona-ajassa se voi olla haastavaa, kun monet työskentelevät yksin kotona. Työpaikan hyvän hengen saa aikaiseksi kaikki yhdessä – ei yksi kaikkien puolesta. 

Ihmisten kanssakäyminen jää väreilemään ilmaan. Näin minä ajattelen ja tunnen. Jos ihmiset ovat juuri riidelleet ja menet tilaan, vaistoat ilmassa jännitteitä. Jäikö riita leijumaan ilmaan? Tilan energiaan vaikuttavat niin kotona kuin työpaikalla monet asiat, kuten siisteys, valo, puhtaus, lämpö, ilmanvaihto, viihtyisyys, toimivuus, tuoksu, järjestys, tavaramäärä jne. Tilan energia on tunne, että tilassa on helppo hengittää, energia virtaa ja tila vahvistaa siellä työskenteleviä tai asuvia ihmisiä ja sinne on mukava mennä. 

Ennen kollegani pyysivät käymään ja kysyivät vinkkejä, miten saada toimistosta siistimpi ja toimivampi. Yhteinen projektimme alkoi yleensä turhan roinan pois kuskaamisella, tavarat järjesteltiin uudelleen ja usein huonekalut vaihtavat paikkaa, valaisimia lisättiin ja tilaan tuotiin terveitä hyvinvoivia kasveja. Kaikki rikkinäinen, jota ei voinut korjata sai lähteä. Ja se hillottu paperimäärä oli joskus ihan tolkuton, iso osa poistettiin. Pienillä muutoksilla saimme paljon aikaan ja tilan energia raikastui.

Voimassa olevat tietosuojaohjeet ja -määräykset edellyttävät työpaikoilla papereiden arkistointia ja säilyttämistä tietyllä tavalla. Tulen itse kiinteistövälitysalalta. Muistan jo vuosia sitten, kun puhuttiin paperittomasta toimistosta. Mutta kuinka sitten kävikään. Arkistoitava paperimäärä sen kuin kasvoi vuosi vuodelta uusien lakien ja ohjeistusten myötä. Tarvittiin lisää säilytystilaa ja kun ne täyttyivät, tarvittiin taas uutta tilaa. Hyllymetreittäin paperia pölyttymään arkistoihin, koska laki edellytti asiakirjojen säilyttämistä.

Tapahtui ihme, tuli sähköinen arkistointi. Dokumentit siirtyivät sähköiseksi PILVEEN. Minä ihastuin, mutta joku pelästyi eikä heti uskaltanut tuhota papereita silppurissa, jos vaikka niitä asiakirjoja vielä tarvittaisiin joku päivä tai pilvi katoaisi. Työpaikoilla on käytössä tarkat ohjeet mitä pitää arkistoida ja miten kauan, mutta miten ja mitä arkistoit kotona. Kesytetään paperivuoret yhdessä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *