+358 40 77 24 517 [email protected]

Muutto mielessä

17.02.2021 | 0 Kommenttia

Tänä vuonna moni vaihtaa kotia. Muutto on odotus uudesta ja jännittävästä vaiheesta. Lapsi saa oman huoneen, vanhempi saa työhuoneen, isä saa autotallin. Aina muutto ei ole onnea ja iloa. Joskus se saattaa tulla ajankohtaiseksi odottamatta ja pyytämättä, surun saattelemana. Oli lähtökohta mikä tahansa, muutto on todella stressaavaa. Pitää pakata, miettiä miten kalustaa uuden kodin, mitkä kalusteet mahtuvat mukaan ja minne loput laitetaan, entä astiat, vaatteet, kirjat, lasten tavarat jne. Pakkausvaiheessa huomaa yllättäen kuinka paljon tavaraa loppujen lopuksi onkaan, liikaa. Luulee jo selvinneensä, kunnes muistaa, että varasto tulee vielä tyhjentää. Muutto voi olla myös hyvä hetki käydä kodin tavarat läpi ja luopua tarpeettomista.

 Muuttoaikataulu voi olla nopea, jolloin muuton suunnitteluun ei jää aikaa. Tavarat pakataan nopeasti ja uudessa paikassa sitten mietitään, miten ihmeessä kaikki tavarat mahdutetaan ja mihin. Ehkä joku muuttolaatikko jää kokonaan purkamatta ja siirretään varastoon odottamaan parempia aikoja. Tai vuokrataan tila, johon ylimääräiset tavarat säilötään. Väliaikainen varastointi on hyvä ratkaisu, jos sen tarkoitus on olla todellakin väliaikainen, ei lopun elämän vaihe. Taakka siitä tulee ajan myötä.

 Jos nyt asut isossa asunnossa ja tiedät, että muutaman vuoden kuluttua muutto pienempään tulee ajankohtaiseksi. Miksi et aloittaisi ”pakkaamaan” jo tänään? Tavaroiden läpikäymisen voi aloittaa jostain pienestä ja tehdä sitä pikkuhiljaa. Aikuiset jo kotoa muuttaneet lapset ovat jättäneet ehkä lapsuus- ja nuoruusajan tavaransa ”kotiin”. Tavaroiden loppusäilytyspaikka ei ole lapsuuden koti. Pyydä lapsia käymään omat tavaransa läpi ja viemään ne pois. Jos niillä ei ole enää käyttöä, mietitään niille hyödyllinen jatkokäyttö. Mahdollisuuksia on tänä päivänä uskomaton määrä. Voit lahjoittaa, myydä ja kierrättää. Netistä löydät oman paikkakuntasi sorttiasemat ja lahjoituspaikat ja oppaat miten tavarat kierrätetään.

Tarpeettomasta tavarasta luopuminen on energisoivaa ja helpottaa elämääsi nyt ja tulevaisuudessa.

 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *