+358 40 77 24 517 [email protected]

Helmikuu ja ystävänpäivä

12.02.2021 | 0 Kommenttia

Sanonta “helmikuu helistää”, tarkoittaa kuukaudelle tyypillisiä kovia pakkasia. Helmikuu onkin vuoden kylmintä aikaa. Helmikuun sanotaan saaneen nimensä puun oksien jäähelmistä, joita syntyy suojasään jälkeen, kun pakkanen taas äkkiä kiristyy. Vanha kansa odotti innokkaasti ensimmäistä sydäntalven suojaa, koska siitä laskettiin olevan 200 päivää rukiin tuleentumiseen.

Helmikuussa vietetään Ystävänpäivää, jota on Suomessa vietetty 1980-luvulta. Kansainvälisestä Valentinuksen päivästä poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten juhlapäivä. 

Ystävyys ei ole yhteydenottojen lukumäärä, vaan tunne, joka kerta toisensa jälkeen läikähtää, kun kohtaamme. On ihmisiä, jotka sanovat ystävän kohtaamisesta pitkän ajan kuluttua, että tulee tunne, kuin he olisivat nähneet eilen. Ihana tunne, vaali sitä. Tässä ajassa ystävät ovat kullan arvoisia ja auttavat meitä jaksamaan eteenpäin silloin kun emme itse oikein jaksa.

Mikä meitä ilahdutti ystävänpäivänä? Saimmeko kortin, suklaata tai kukkia?  Ehkä lupauksen tapaamisesta sitten, kun se on taas mahdollista. Ajattelen näin naisena. Mikä sinua mies ilahdutti ystävänpäivänä? 

Vai annoitko ystävällesi lahjaksi tavaraa? Lahja voi olla tavaran sijaan esimerkiksi ikkunanpesu, viikkosiivous, yhteinen kävelylenkki, koiran ulkoiluttaminen tai vaikkapa tarjottu lounas. Tällaiset lahjat eivät jää nurkkiin pyörimään ja taakaksi saajalleen. Voimme huomioida ja muistaa toisiamme arjessa monella tavalla. 

Itse tajusin jossain vaiheessa, että lahjaksi saamani tavaran voin kierrättää antamalla sen ystävälle, joka sitä tarvitsee ja josta hän ilahtuu. Teen sen ilman huonoa omaatuntoa. Tee sinä samoin, jos koet, että tavara on sinulle tarpeeton tai et pidä siitä. Vai pelkäätkö, että lahjanantaja loukkaantuu? Tuskinpa, ja jos aihe tulee puheeksi, kerro mitä tavaralle tapahtui. Kerro myös toiveesi rehellisesti, miten haluat tulevaisuudessa ystäväsi toimivan lahjojen antamisen suhteen. 

Jos tavaraa on kertynyt liikaa ja kotisi on päässyt villiintymään, ota yhteyttä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *